Kako lahko spodbudimo otrokov razvoj?

Spomnite se dni, kako ste kot otroci preživljali dneve na bližnjem travniku ali domačem vrtu. Kako ste prvič zakopali roke v zemljo, se zapeljali s kolesom, se valjali po travi ali plezali na bližnje drevo… Kakšno veselje in radost. Narava nudi neskončno priložnosti za igro.

Predšolsko obdobje je čas, ko je otrokov organizem najbolj izpostavljen vplivom okolja, zato je pomembno, da otroka primerno spodbujamo h gibanju v naravi. Ustrezne gibalne aktivnosti, ki naj bi potekale skozi igro, so v predšolskem obdobju ključnega pomena za otrokov gibalni in funkcionalni razvoj. Z igro lahko otroci na bolj ustvarjalen način sprejmejo veliko novih informacij in jih ponotranjijo, kar pozitivno vpliva na otrokovo odraščanje. Kako pa danes otroka motivirati za gibanje in mu predstaviti kombinacijo igre in telesne aktivnosti, ki mu pomaga pri razvoju pomembnih motoričnih spretnosti?

Raziskovanje otroke osrečuje in razveseljuje

Narava je lahko za otroke zelo navdušujoča, saj predstavlja raziskovalno območje in neskončno priložnosti za igro. Spoznavanje vonja raznoraznih zelišč in cvetov, opazovanje premikanja živalic in dotikanja zemlje aktivira vsa čutila. Otroka lahko preko igre spodbudite k vrtnarskim opravilom, preko katerih bo spoznaval celoten proces delovanja rastlin in nadziral njihov napredek.

Kvalitetno preživljanje družinskega časa

Otrokove motorične sposobnosti lahko dodatno spodbudimo z vožnjo s kolesom, ki je lahko tudi odličen način prevoza do vašega vrta. Otroku omogoča, da premaguje daljše razdalje in skrbi za njegovo aktivno in zdravo življenje, hkrati pa je enkratna priložnost za kvalitetno preživljanje časa s svojimi najbližjimi. Z uporabo kolesa se razvijajo fine motorične sposobnosti oziroma sposobnosti rok (zavoji, oprijem) in pa grobe motorične sposobnosti oziroma razvoj celotnega telesa (koordinacija, ravnotežje). Edinstveno leseno kolo Lucky3in1 pa otroka seznani tudi z osnovami sestavljanja in ga nauči, da v življenju lahko s pravim orodjem in dobrim nasvetom marsikaj zmore tudi sam.

Z lesenim kolesom v naravo

Lucky3in1 je lesena kombinacija poganjalca, skiroja in tricikla, ki omogoča možnost prilagajanja potrebam, željam in starosti vašega otroka. Kombinacija najpopularnejših koles je primerna za otroke od 1,5 do 5 leta starosti, kar pomeni, da raste skupaj z otrokom skozi vsa najpomembnejša leta odraščanja in razvijanja. Je inovativna igrača, ki otroku omogoča, da se skupaj s svojimi najbližjimi odpravi ustvarjat nepozabne dogodivščine v naravi. Zaradi hitrega prestavljanja iz enega kolesa v drugo, lahko otroka učite veščin sestavljanja kar v naravi.

Vsak aktivno preživet čas na prostem je dragocena popotnica za pozitiven odnos do življenja kot tudi do narave.

Lucky 3in1

Ljubitelji vrta lahko kolo Lucky3in1 naročite 20 € ceneje ob uporabi kode: TOMAPPO20

Tako kot naš Vrtni meter, je tudi to 100% slovenski proizvod.

Povej naprej: