Vrtni meter – kaj je to?

Imamo žepne metre, šiviljske metre, tračne metre, zakaj pa ne bi imeli vrtnega metra?

Razdalje so na vrtu konec koncev zelo pomembne – sicer ne z milimetrsko natančnostjo, vendar pa premajhni ali preveliki razmaki med vrtninami bistveno poslabšajo njihove rasne pogoje. Več o tem si preberite tukaj.

Zato smo oblikovali vrtni meter, ki je posebej prilagojen za uporabo na vrtu.

Vrtni meter z označenimi tipičnimi razdaljami med vrtninami

In kaj ga loči od ostalih metrov?

Tipične razdalje med vrtninami

Njegova glavna posebnost so označene tipične razdalje med vrtninami. Oznake so slikice tipičnih vrtnin za te razdalje: rdeča pesa (5 cm), čebula (10 cm), por (15 cm), solata (20 cm), krompir (30 cm), paprika (40 cm), paradižnik (50 cm) in jajčevec (70 cm). Te razdalje ustrezajo veliki večini vrtnin, ki se jih sadi v vrste.

Primerne razdalje za vašo sorto preberite na embalaži semen/sadik ali jo preverite v aplikaciji Posadi.si, nato pa poiščite, katera oznaka ustreza tej razdalji. Za računanje večkratnikov pa vam ni treba več skrbeti.

Za lažje sajenje in informacije o vrtninah si na telefon namestite brezplačno vrtnarsko aplikacijo Posadi.si (kliknite tukaj za Android in tukaj za iOS telefone).

Oblikovan za delo na vrtu

Z rinkami ga enostavno napnemo čez gredico. Tako nam pomaga držati ravno linijo za kopanje jamice in s tem nadomesti vrvico za sajenje. Pritrdite ga lahko s klini za šotore, količki, palicami itd. Veseli bomo vaših idej in fotografij, kako ga uporabljate vi. Ker je namenjen za zunanjo uporabo, je narejen iz ceradnega platna in je zato enostaven za čiščenje in odporen na vodo in umazanijo.

Pri sajenju sledimo oznakam, ki ustrezajo razdalji na embalaži semen.
Vrtni meter nam služi tudi kot oznaka za kopanje ravnih vrst.
Pri izbiri količkov imamo proste roke: šotorski klini, palice, količki ali kar vile.

Primerna dolžina

Njegova dolžina je 4 m, kar je tipična dolžina gredic vrtov v Sloveniji. Lahko ga enostavno skrajšate, za to so potrebne le škarje in spenjač za papir. Preizkušeno.
Če imate različno dolge gredice, smo pripravili različico metra z nastavljivo zaponko. Za metre, ki so daljši od 4 m, pa nas kontaktirajte na info@tomappo.com.

NAROČI VRTNI METER ZDAJ

Zabaven za otroke

Pri delu na vrtu nam pogosto pomagajo otroci in nanje želimo prenesti čim več znanja. Barvite sličice na vrtnem metru so bile pripravljene z mislijo na mlajše uporabnike. Otroci si bodo te simbole enostavno zapomnili in tudi če poštevanke še ne znajo, vam bodo lahko pomagali pri sajenju vrtnin.

Vrtni meter - za lažje delo na vrtu. Tudi z otroki.
Vrtni meter – za lažje delo na vrtu. Tudi z otroki.

Upamo, da vam bo vrtni meter olaljšal delo na vrtu in postal eno vaših osnovnih vrtnarskih orodij. Če vam bo tako všeč, da ga boste še komu podarili ali priporočili, bomo zelo veseli.

Za 11,99 € ga lahko naročite v našem vrtnem butiku. Kliknite tukaj.

 

 

Povej naprej: