Vegetarjanski recepti na Posadi.si – Solata s pestom iz rukole in grenivke

Pomlad je že skoraj pred vrati, z njo pa nova vrtnarska sezona in novi izzivi. Gredice so prekopane in setveni koledar za leto 2015 je že na vaši aplikaciji Posadi.si. To sezono  se vam ni več potrebno  ubadati z risanjem po zvezku, ali z zamudnimi excel tabelami, saj bodo korenček, radič, paradižnik in ostala zelenjava lepo postrojeni  in pravilno razporejeni z našim planerjem vrta. Želja je, pripomočki tudi, vrtnarska sezona bo gotovo pravi uspeh. 🙂 

Da boste tudi v kuhinji tako uspešni kot na vrtu, vam bomo skupaj s puncami iz Full Bliss Living, pripravili  serijo preprostih in okusnih vegetarijanskih receptov. Danes je na vrsti solata s pestom iz rukole in grenivke.

 

Posadi.si februarski recept - Solata s pestom iz rukole in grenivke
Solata s pestom iz rukole in grenivke

Rukola  /Rdeče redkvice / Korenje  / Motovilec / Regrat (če ga že najdemo)

Ingver / Grenivka / Olivno olje / Sončnična semena / Sol

Kako solato pripravim ?

Korenje olupim in naribam. Redkvico in ingver narežem na tanke rezine oziroma kolobarčke. Rukolo in motovilec le dobro operem.

Za pesto nasekljam del rukole in jo namočim v olivno olje. Sončnična semena na suho prepražim, jih nasekljam in dodam k rukoli. V pesto stisnem tudi sok grenivke, malce solim in dobro premešam.

Solato postrežem tako, da vse sestavine zmešam v skledi ali naložim v plasti in prelijem s pestom iz rukole ter obložim s koščki grenivke. Za romantični dodatek vse skupaj okrasim še s kakšnim cvetom in rezino strastno rdeče grenivke.

To je pa dobro. Kje lahko dobim več podobnih receptov?

Komplet 88 vegetarianskih receptov na priročnih plastificiranih karticah lahko po znižani ceni naročite tukaj. Recpete pa lahko pregledujete tudi na vašem pametnem telefonu, povezavo najdete tukaj.

Povej naprej: