Seznam spletnih virov za vrtičkarje

Ker že kar nekaj časa razpršeno zbiramo vire o vrtnarjenju v slovenščini, da vam lahko ponudimo najbolj aktualne informacije, smo se odločili, da vam in nam naredimo seznam vseh spletnih virov o vrtnarjenju. Do sedaj pri nas nismo naleteli na še nič podobnega, zato upamo, da boste spodnjega seznama veseli. Ker je seveda nemogoče slediti vsemu in ker smo zagotovo kaj izpustili, vas vabimo, da sodelujete pri oblikovanju tega seznama in nam pošljete tudi vaše najljubše e-vire. Tako jih bomo dodali na naš seznam, za katerega upamo, da bo s časom postal prava baza vsega znanja o vrtnarjenju v slovenščini.

Facebook skupine

Facebook skupine so trenutno eni izmed najbolj živahnih in aktivnih virtualnih prostorov, kjer se vrtičkarji lahko srečujemo. V tistih skupinah, ki jih imamo najraje, so administratorji skupin tisti, ki imajo veliko znanja o vrtnarjenju in v debatah tudi aktivno sodelujejo. V Facebook skupinah lahko vprašate po nasvetu, izmenjate mnenja ali z ostalimi delite vaše primere dobre prakse. Spodaj smo za vas na kup zbrali nekaj najbolj popularnih. Na prvem seznamu so Facebook skupine, kjer teče debata o vsem, kar se tiče vrtnarjenja, drugi seznam pa je posvečen semenom.

O vrtnarjenju na splošno

O semenih

Na spodnjem seznamu smo zbrali nekaj Facebook skupin, ki se posvečajo semenom zelenjadnic in ostalih vrtnin. V teh skupinah boste morda našli semena, ki gredo iz roda v rod, od vrtičkarja do vrtičkarja in jih ni moč kupiti. Tu boste lahko vaša semena izmenjali z ostalimi in obogatili vašo zbirko. Naučili se boste tudi o različnih sortah, ki obstajajo po Sloveniji in o shranjevanju semen.

Facebook strani

Tudi pri nas se najde kar nekaj kakovostnih Facebook strani, ki se jim splača slediti. Preprosto všečkajte izbrano Facebook stran in poleg tega ne pozabite označiti tudi gumba “sledi”, v kolikor se vam ta ne označi sam od sebe. Tako se vam bodo vsebine objavljene na straneh prikazovale med vašimi novičkami. Na spodnjih straneh boste deležni predvsem krasnih fotografij z vrtov, fotografij pridelkov, veliko nasvetov in povezav, s katerimi si boste širili vaše znanje o vrtnarjenju, pa tudi novih pristopov in praks.

Blogi in spletni portali o vrtnarjenju

Med brskanjem za slovenskimi spletnimi platformami, na katerih lahko najdemo informacije o vrtnarjenju, smo bili kar malce razočarani nad dejstvom, da nimamo veliko spletnih portalov in blogov o vrtnarjenju. Zagotovo smo kakšnega spregledali, zato nam prosimo sporočite, če poznate še kakšnega, ki bi ga bilo vredno dodati na naš seznam. Brskalnik nas je vodil do spodaj naštetih. Nekaterim pa tudi sami že kar nekaj časa sledimo in se na njih izobražujemo.

Spletni forumi

Čeprav so spletni forumi že kar zastarela reč, saj so jih izpodrinila družbena omrežja, pa so nekateri prava zakladnica znanja. Nekateri slovenski vrtnarski forumi so še vedno potihem aktivni. Predvsem jih boste veseli tisti, ki niste uporabniki družbenih omrežji, saj lahko s prijavo ravno tako sodelujete. Pa tudi brez prijave lahko prebirate poučne debate in se učite v bazah znanja, ki se je kopičilo na forumu skozi leta. Naši najljubši so ti trije:

Spletne strani organizacij z nasveti

Tudi nekatre naše organizacije ter institucije se trudijo, da nas redno informirajo z novostmi o pridelavi hrane, koristnimi nasveti o tem, kako se znebimo bolezni in škodljivcev, vremenskimi razmerami ipd. Spodaj naštete velja še posebej spremljati.

 

Povej naprej: