Vrtnarija, ki mi najbolj prija

Vrtnarjenje ni samo prekopavanje, zalivanje in obiranje plodov. Je tudi druženje in izmenjava znanj s prijatelji, vrtnarji in seveda vrtnimi strokovnjaki.

Koliko zalivanja potrebuje zelenjava? Kdaj bo prvi pridelek? Koliko časa bodo rože cvetele? Katera zemlja je najboljša… To so nekatera izmed najbolj pogostih vprašanj, ki jih zastavljamo, ko se odpravimo v svojo priljubljeno vrtnarijo.

 

Vrtnarija - Katero vrtnarijo priporočate?
Vrtnarija ni le trgovina, kjer kupujemo semena in sadike, ampak tudi kraj kjer se lahko o naših vrtnih vprašanjih in težavah pogovorimo ter najdemo primerne nasvete in rešitve.

V zadnjem času sem se pogovoril z več lastniki vrtnih trgovin ter s strokovnjaki, ki ponujajo vrtnarske storitve ter izvedel marsikaj zanimivega.

Na primer, da je vrhunec vrtnarske sezone pri nas zadnji teden v aprilu… letos pa smo takrat imeli sneg. Običajno je največ obiska pred vikendi, posebej ob napovedi lepega vremena. Se pa zgodi, da se napolnijo tudi, ko je vreme slabše, ker vrtnarji pričakujemo, da bo ljudi manj in se nam bodo v vrtnariji bolj posvetili. Da je bilo včasih moderno vse kar je prihajalo iz tujine, zadnja leta pa se je trend obrnil. Zdaj je vse pridelano v Slovenij, pa čeprav mnogo teh »slovenskih« sadik prihaja iz vzhodne Evrope …

Vrtni center, vrtnarija, drevesnica, strokovnjak, ki nam pomaga pri načrtovanju in urejanju vrta – vse to je del vrtnarske izkušnje. V Posadi.si smo se zato odločili, da jih vpišemo v našo aplikacijo.

Tako boste našli vam najbližje specializirane trgovine in ponudnike vrtnarskih storitev in morda odkrili vašega novega svetovalca za vrt.

Vrtnarije Slovenija

V meniju na levi, v sekciji ‘Moj vrt’ izberete “Vrtni centri”.

Prikazala se vam bo slika Slovenije in vrtnarije ter ponudniki vrtnarskih storitev.

Pritisk na oznako na zemljevidu odpre oblaček z imenom vrtnarije, s pritiskom na gumb “Odpri” pa lahko preverite njihovo ponudbo, delovni čas in kontaktne podatke.

Gumb ‘Pelji me v trgovino’ pa vas z GPS navigacijo popeljale naravnost pred njihova vrata.

Katera vrtnarija pa vam najbolj prija in zakaj? A menite, da bi morali biti na seznamu tudi vaša najljubša vrtnarija? Pišite mi na tilen@tomappo.com; Najboljšo bomo uvrstili na seznam. Tisti, ki se bo posebej potrudil z obrazložitvijo ali mi bo poslal zanimivo vrtnarsko anekdoto povezano z vrtnarijo, pa bo prejel tudi našo Posadi.si majčko.

 

P.S. Za čas, ki so si ga vzeli za moja vprašanja, bi se rad zahvalil strokovnjakom iz Ager d.o.o., Agropreskrba Sežana,  Cvetlična, Vrtnarija Čeč, Vrtni center Eurogarden, Vrtnarstvo Filipič, Trajnice Golob-Klančič, Vrtno pohištvo Hortybox, Vrtnarstvo Močnik-Rozman, Vrtnarstvo Palma, Vrtnarstvo Petrovčič, Semenarna Ljubljana – vrtni centri Kalija in Vrtnarstvo Tement.

Najdete jih v spletni in mobilni aplikaciji Posadi.si. Nekatere izmed njih pa boste v prihodnjih mesecih še bolje spoznali, kot avtorje koristnih in praktičnih nasvetov na našem blogu.

Če vas zanimajo tematike kot so vrtnarski triki, ekološko in bio-dinamično vrtnarjenje, trajnice in vrtno cvetje, oblikovanje vrta in vrtni dizajn, okrasno in sadno drevje, potem se vpišite TUKAJ.

Avtor:

Tilen Blažica – Posadi.si

Povej naprej: