Zakaj je tetris lahko koristen in kaj ima Yoda skupnega, razen barve, s Posadi.si

Pozdravljen nadobudni obdelovalec vrta, ljubitelj domače zelenjave in zdravega življenja.

Izvedel si, da na trg prihaja aplikacija za vrtnarjenje, ki ti bo s pomočjo tvojega pametnega telefona, od katerega se itak nikoli ne ločiš, povedala kdaj, kaj in kako saditi. In to ne bo zgolj še ena leva aplikacija, ki ti bo odžirala prostor na telefonu, ampak pravi vrtnarski asistent, kaj asistent, pravi Yoda vrtnarjenja. Točno to kar si potreboval. Nič več ne boš plastičnega paradižnika v trgovinah kupoval. Sam ga boš doma pridelal, prav tako kot tudi korenček in redkvice. Ker sedaj boš končno začel. Vrtnaril boš! In to ne samo preko Farmvilla.

Z natančnostjo arhitekta si že premeril vrt ter načrtoval optimalno postavitev gredic, pri tem pa z zadovoljstvom ugotavljal, da so ti ure preigravanja Tetrisa še kako prav prišle. Lunine mene so dobile povsem nov pomen, saj sedaj  namesto, da bi ugotavljal, kateri dan se je v službi najbolje potuhniti, ker so vsi tečni, pozorno spremljaš, kateri dnevi so najprimernejši  za sajenje tvojih priljubljenih povrtnin. In ob nedeljskih juhi, krompirju in pečenki je, kot se za pravega obdelovalca grude tudi spodobi, tvoja stalnica postala spremljanje oddaje Ljudje in zemlja. Entuziazem na vrhuncu,  vrtičkarska sila v tebi močna je, Yode pa od nikoder. Mogoče si se začel spraševati, ali paradižnikovi vitezi sploh še obstajajo, ali pa so vrgli vile v koruzo in obupali nad digitalno zelenjavo.

Ne boj se, še smo tukaj. Paradižnikovi vitezi se niso predali. Nismo pozabili nate. Še kar vneto pripravljamo aplikacijo posadi.si, ki ti bo omogočala, da boš s silo, ki je v tebi, in z našo pomočjo, naslednjo sezono sendviče obložil s svojimi prvimi doma vzgojenimi in vloženimi kumarami.

O malem vitezu, filipinskih biserih, podjetniških podvigih ter delu, ki smo ga opravili

Zgodilo se nam je marsikaj.  Robert je poskrbel za podmladek  ekipe, naš Vrhovni poveljnik je doktor postal  ter se odpravil na  Filipine, kjer se je potresom in tajfunom izogibal, ter se vmes navdušil nad prelepimi filipinskimi biseri (www.pilipino.si), Tilen se je na samostojno podjetniško pot podal  (www.pride-dan.si), Marko je na zastavljeni poti vztrajno kljuboval recesiji (http://www.rs-5.net/), Peter pa je škatle in rože v novo stanovanje selil.

Mali vitez, filipini, selitev

Ob vsem tem pa smo še delali v naših službah, ob prostem času in vikendih pa programirali in se dodatno izobraževali.  O vrtnarjenju  in zelenjavi  smo največ  izvedeli v literaturi gurujke slovenskih vrtov Miše Pušenjak, nabirali pa smo tudi potrebna marketinška znanja z marketinškim gurujem Alešem Liscem (mogoče bo tudi nas nekoč v oddajo povabil).  Kako se investitorje šarmira ter še mnogo več smo se naučili s pomočjo  Hekovnikove ekipe, pridobljena znanja pa preizkusili na investicijski konferenci COINVEST. Bili smo novodobne multimedijske branjevke  na Trubarjevi Tržnici v Ljubljani, kjer nam je društvo Prostorož prijazno omogočilo, da smo se ob pridelovalcih raznih domačih dobrot  predstavili tudi mi.

trubarjeva tržnica in delovna nedelja

O tem kdaj se boste na vrt s pametnim telefonom zapodili

Skratka, kot vidite, smo imeli kopico dela. Ampak obljubili smo vam, da boste v letu 2014 vrtnarili z nami in tako tudi bo. Navsezadnje smo imeli tudi naš prvi intervju za časnik Finance. Kot smo v le-tem povedali, bo prva, za enkrat še testna verzija aplikacije Posadi.si, na razpolago vsem, ki se boste prijavili na naši spletni strani.

Kdaj? Če bo zima mila in vam bo vreme naklonjeno boste aplikacijo lahko preizkusili še preden bo Prešeren svoj praznik imel. Za natančen datum pa nas spremljajte na našem Facebook profilu. Naložite in preizkusite jo ter nam pomagajte odpraviti hrošče, ki se bodo v začetku skoraj gotovo pojavili, in za katere se vam že vnaprej opravičujemo. Naj bo sila z vami.

Se še kar nadaljuje …

V našem prvem blogu sem vam obljubil, da na našo naslednjo objavo ne boste čakali tako dolgo kot oboževalci G.R.R. Martina čakamo njegovo naslednjo knjigo. Hmmm, kaj naj rečem, malo sem se uštel. Če bi ta blog obsegal dobrih tisoč strani, bi ga morebiti res čakali še pet let. Bom ubral kar Martinovo taktiko in naslednje izdaje ne bom več vnaprej napovedoval, ampak bo ko bo, enkrat kmalu … verjetno, skratka bo že.

In na koncu samo še … Naš namen je, da bi se na tem mestu ob dogodivščinah paradižnikovih vitezov zbirali zanimivi in koristni prispevki povezani z vrtnarstvom in zdravo prehrano. Če imate kakršno koli primerno temo, ščepec pisateljske žilice in ste mogoče kdaj razmišljali o lastnem blogu, pa se tega nekako niste lotili, vas vabimo, da začnete sedaj in nas kontaktirate.

Povej naprej: