Testiranje aplikacije Posadi.si

Prišel je čas! Tisti čas, ko bomo paradižnikovi vitezi predstavili javnosti testno različico mobilne aplikacije Posadi.si.

Za zainteresirano publiko je to čas, ko si boste naložili aplikacijo na pametni telefon in veselo brskali po njej, za paradižnikove viteze pa bo to čas padca na realna tla in merjenja trdote pristanka. Ali bo pristanek trd ali mehak, nam boste nedvoumno in neposredno povedali uporabniki – tega se zavedamo. Paradižnikovi vitezi bomo odreagirali. Kako? Upamo, da pravilno in v skladu z našimi načeli, to se pravi tako, da boste vi, uporabniki, s tem zadovoljni. Pri dokončni oceni (uradna verzija mobilne aplikacije)  pa bo žogica zopet na vaši strani. Najprej pa si preberite nekaj koristnih informacij o testni aplikaciji, da ne bo težav pri uporabi.

Testna verzija mobilne aplikacije Posadi.si postane na voljo uporabnikom ob prejemu tega elektronskega sporočila. Na voljo bo prvim štiristotim (400) uporabnikom, ki si jo bodo naložili z digitalne distribucijske platforme za aplikacije Google Play (prejšnji Android Market). Namen testne verzije ni, da bi jo uporabljali dalj časa, ampak le za testiranje, kako aplikacija deluje na vašem telefonu. Minimalna različica opercaijskega sistema, na katerm aplikacija deluje, je Android 4.0.

Navodila za namestitev

Aplikacija bo zaenkrat na voljo samo omejeni skupini uporabnikov, zato se morate najprej prijaviti v testno skupino. To lahko storite na dva načina:
  1. V primeru, da ste registrirani v socialno omrežje Google+, se prijavite vskupnost Posadi.si.
  2. V primeru, da niste registrirani v socialno omrežje Google+, se s svojim uporabniškim računom za Gmail prijavite v novičarsko skupino posadisi-test. Pojdite na spletno stran novičarske skupine s klikom tukaj. Nato kliknite gumb “Join group” ter v naslednjem oknu še “Join this group”.
  3. Po uspešni prijavi v skupino testnih uporabnikov si lahko mobilno aplikacijo Posadi.si namestite s pomočjo mobilnega portala Google Play. Kliknite povezavo (najbolje je, da to naredite iz brskalnika na vaši mobilni napravi):

Testna različica Posadi.si

Potrdite, da želite postati testni uporabnik, nato pa kliknite povezavo “Download Posadi.si from the Play Store”. Odpre se vam predstavitvena stran Posadi.si na portalu Google Play, kjer kliknite gumb “Install”.

V testni različici ne bodo delovale vse funkcije, ki bodo uporabniku na voljo v uradni različici mobilne aplikacije in ki so opisane na naši spletni strani, ampak samo nekatere. Podatki, ki jih boste vpisovali v testno verzijo aplikacije, se bodo ob prehodu na uradno verzijo izbrisali, zato jih ne vpisujte preveč.  Testna verzija je namenjena predvsem temu, da aplikacijo preizkusite in nam nato posredujete povratno informacijo o vaši uporabniški izkušnji (napake v delovanju, napačno prikazovanje, predlogi, komentarji, lahko seveda tudi pohvale). V veliko pomoč nam bodo namreč vaši predlogi pri izdelavi uradne verzije, da bo kar najbolj prilagojena in praktično uporabna za vas. Informacije nam lahko posredujete preko novičarske skupine ali Google+ skupnosti (omenjeno v navodilih zgoraj). Prosimo, če v sporočilo dodate tudi proizvajalca in model telefona.

Na podlagi vaših odgovorov, mnenj, odzivov in izkušenj bomo nadaljevali z razvojem uradne verzije mobilne aplikacije Posadi.si. Predvidevamo, da bomo okvirno v treh tednih imeli dovolj časa za upoštevanje vaših komentarjev in izdali uradno različico aplikacije, ki bo dostopna vsem.

Sedaj pa veselo v testiranje!

Povej naprej: